Joulukalenteri

3.12.2012 - 12:32 / Sari ja kuva.


Löysin Dammenbergilta maidottomia ja kananmunattomia itsetehtyyn joulukalenteriin tarkoitettuja suklaakuvioita. Suklaakuvioita on kahta eri sorttia tumma suklaa ja maidoton toffee “maitosuklaa”. Tämän löydön tehtyäni piti verkkokaupasta pistää pikaisesti suklaat tilaten ja pistää omat askartelutaidot äärirajoille ja tehdä avomiehen kananmuna- ja maitoallergiselle 7-vuotiaalle pojalle hänen elämänsä ensimmäisen suklaajoulukalenterin.

Tällainen siitä sitten tuli. Ei ehkä mikään huippuhieno tuote, mutta ajanee asiansa kuitenkin. A3-kokoinen paksu pahvi (esim. vesivärilehtiön tms. takakansipahvi) on siis päällystetty jouluaiheisella lahjapaperilla ja sen jälkeen kontaktimuovilla. Eri värisistä kartongeista/papereista on taiteltu 24 neliön mallista kirjekuorta (yhdestä A4-arkista tulee neljä kirjekuorta), joiden reunat on yhtä lukuunottamatta teipattu kiinni. Jokaiseen kuoreen on “osoitepuolelle” liimattu erilainen jouluaiheinen tarra (nämä tarrat ovat itsetekemiäni, mutta mitkä tahansa tarrathan tuohon käy) ja tussilla taiteiltu numero.

Lopuksi sujautetaan suklaat kuoreen ja teipataan kuoret kevyesti kiinni, jonka jälkeen kuoret teipataan numerojärjestyksessä kirjekuoren “aukeamispuolelta” kaksipuolisella teipillä pohjapahviin niin, että tarra- ja numeropuolet jäävät kauniisti esille.

Kirjekuori siis irroitetaan ja avataan sen takapuolelta. Haluttaessa tyhjä kuori voidaan kiinnittää sisällön tyhjentämisen jälkeen takaisin paikoilleen, tai sitten jättää kiinnittämättä, jolloin taustapahvin jouluaiheinen paperi pääsee esille. Pohjapahvin kontaktimuovipäällys takaa että kirjekuoria irroitettaessa taustapaperi ei repeile, vaan pysyy ehjänä.

Tämä joulukalenteriohje tuli nyt tälle vuodelle hieman myöhässä, sillä itsellekin tuli tämän kanssa hitusen kiire. Mutta ehkäpä joku saa tästä ideanpoikasen omiin ensi vuoden jouluaskarteluihinsa. :)

Kategoria: Jee!.
Tagit:Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Sari ja kuva

Pääkaupunkiseudulla asuvan graafisen suunnittelijan, kuvittajan ja sarjakuvaharrastajan elämää sanoin ja kuvin.

This blog is all about an every day life of a Graphic Designer, Illustrator and Comics enthusiast from Southern Finland.

All the posts including English translations are tagged with a tag "in English".

Arkisto

Kategoriat

Tagit

Sari suosittelee