Joulu se tulla jolokuttelloo…

20.11.2011 - 15:14 / Sari ja kuva.


… ja mä en vielä oo oikeasti edes sisäistänyt että joulu lähestyy ja sen kyllä huomaa. Yritin piirtää joulutonttua ja siitä tuli kaikkea muuta kuin jouluinen. Noh, hieman taustaa: Minulle tontut ovat historiallisia olentoja ja edustavat sitä mitä ne ovat aikoinaan ihmisille edustaneet. Minulle joulu on tonttujen juhlaa. Eikö ole vähintäänkin asiallista juhlia edes kerran vuodessa näitä olentoja jotka aikoinaan ovat kuuluneet suomalaisten jokaiseen arkipäivään? Minulle tontut eivät edusta Joulupukin orjatyövoimaa, vaan itsenäisiä, lempeitä mutta tarvittaessa myös kipakoita ja omanarvontuntoisia pieniä otuksia.

Itse pyrin välttämään noita nykyajan kirkkaanpunaisia yms. jouluvärejä ja korvaamaan ne maanläheisimmillä väreillä. Tontuilleni piirrän kuitenkin yleensä hiippalakin, ihan vaan sen takia että hahmon tontuksi tunnistaa. :)

Tässä minun tämänkertaisessa tonttukuvassani tonttu on saanut juhla-asun ylleen. Asun aikakausi on tähän yhteyteen hieman väärä, eikä asu mikään tyylipuhdas historiannäyte ole muutenkaan, joten käytettäkööt sitä kuuluisaa taiteilijanvapautta tässä kohtaa.


Alkuperäinen tussitonttu juhla-asussaan. :)

Ja hieman väriä pintaan. :) 

Kategoria: ideat visiot ja innovaatiot, Jee!, Skäbädäbä, Tajunnanvirtaa.
Tagit: ,



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Sari ja kuva

Pääkaupunkiseudulla asuvan graafisen suunnittelijan, kuvittajan ja sarjakuvaharrastajan elämää sanoin ja kuvin.

This blog is all about an every day life of a Graphic Designer, Illustrator and Comics enthusiast from Southern Finland.

All the posts including English translations are tagged with a tag "in English".

Arkisto

Kategoriat

Tagit

Sari suosittelee