Räikeää kopiointia

20.04.2011 - 13:15 / Sari ja kuva.


Tässä nyt ratikalla pitkin Hämeentietä viimeaikoina ajelleena olen kiinnittänyt useampaan kertaan huomiota erään kyseisen tien varrella sijaitsevan kiinteistövälitysfirman ikkunateippauksiin. Ikkunasta paistaa jättikokoinen Warner Bros. kyseisen firman logo. Raivostuttavaa tässä logossa on siis se, että se on suora kopio erään suuren filmiyhtiön logosta.

Kuppini meni lopullisesti nurin, kun tänään rauhallisesti bussissa istuessani, viereiselle kaistalle kurvasi jonkin itäsuomalaisen kuljetusfirman kuorma-auto. Auton kyljessä -ilmeisesti logon virkaa toimittamassa, patsasteli koppinsa päällä istuva Snoopy. Kopin alle oli tosin lisätty pyörät ja katon päälle ratti, ilmeisestikin kuvastamaan kuljetusfirman luonnetta.

Molemmat näistä esimerkeistä ovat niin räikeitä ja ilmiselviä kopioita esikuvistaan, että mistään vahingossa tapahtuneesta “oho, meidän logohan muistuttaa ihan Snoopyä” -jutusta tuskin lienee kyse.

Joku toki saattaa pitää tätä  jo olemassaolevien logojen varioimista kekseliäänä, mutta mun mielestäni se on lähinnä halpamaista ja törkeää sekä viestittää tekijänsä suht. alhaista moraalia ja halua mennä sieltä mistä aita on matalin. Joo-o, kyllä graafiseen suunnitteluun taitaa nykypäivänä päteä se sama fraasi kuin esim. musiikkiinkin: “kaikki on jo kertaalleen keksitty, mitään uutta ei enää voi keksiä”, sitä en kiellä.

Tarkoitus ei siis tokikaan ole alkaa keksiä pyörää uudestaan, mutta jotain luovuutta graafisessa suunnittelussa ja siihen liittyvien elementtien käytössä silti peräänkuuluttaisin. Jo olemassaolevien logojen käyttämiseen uudelleen lähes sellaisenaan kun ei mielestäni luovuutta tarvita.

Kategoria: Mur!, Skäbädäbä, Tekstipainotteista.
Tagit: , ,Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Sari ja kuva

Pääkaupunkiseudulla asuvan graafisen suunnittelijan, kuvittajan ja sarjakuvaharrastajan elämää sanoin ja kuvin.

This blog is all about an every day life of a Graphic Designer, Illustrator and Comics enthusiast from Southern Finland.

All the posts including English translations are tagged with a tag "in English".

Arkisto

Kategoriat

Tagit

Sari suosittelee